Kundvagnsimporten är till för att ge era kunder möjlighet att snabbt fylla en inköpsorder med hjälp av en CSV fil och enkelt slutföra sin beställning.

Beroende på din butiksstorlek kanske nedan information inte är relevant för dig. Här kan du läsa vad som ingår i de olika butiksstorlekarna.
Om du är osäker på vilken butiksstorlek du har, kontakta vår support.

 1. Hur använder jag funktionen?
 2. Exempelfil
 3. Tips på användningsområden

Hur använder jag funktionen?

Kundvagnsimporten finns tillgänglig för alla Platinum butiker redan från start men kan köpas till som tillbehör i mindre butiksstorlekar. I denna guide utgår vi ifrån att ni redan har funktionen/tillbehöret. Har ni inte så kontakta gärna våra säljare på sales@starweb.se eller ring in till dem på 040 - 602 09 00, välj 2 för sälj.

 1. Kundvagnsimporten hittar man inne på kundens mina sidor och sedan kundvagnsimport. Om ni idag inte ger möjligheten till att era kunder kan registrera ett konto så måste ni öppna upp detta. Det gör ni under Admin -> Inställningar -> Kassa och kundvagn ->Skapande av kundkonto i kassan.

  Ska_rmavbild_2021-09-13_kl._19.05.43.png

 2. Klicka in på kundvagnsimport och här väljer ni sedan att ladda upp en fil. Klicka på importera från fil och sedan välj fil. Ni får då upp en ruta och kan där navigera till er fil. Filen måste vara av typen CSV för att det skall fungera. 

 3. När ni valt filen så kommer det se ut såhär (vår exempelfil heter cart_import och kan laddas ner längre ner i denna artikel).

  Ska_rmavbild_2021-09-13_kl._19.07.11.png

 4. Knappen importalternativ innehåller inställningar för filen som ni vill importera.

  Ni kan här välja om första raden innehåller rubriker eller ifall man valt att inte ha några rubriker alls. Beroende på inställning så läser importen in det olika. Dvs väljer man att första raden innehåller rubriker så kommer den utgå ifrån att från och med rad två (2) är det produkter (art.nr och antal).

  Ni kan också välja hur filen skall öppnas upp. Vanligt fel är att det är annat fältavgränsartecken. Detta resulterar i att allt hamnar i en och samma kolumn istället för enskilda kolumner. Skulle ni se det felet så gå bara ett steg tillbaka och ändra fältavgränsartecknet.

  Ett annat vanligt fel är teckenuppsättningen. UTF-8 är det absolut vanligaste, men för svenska användare så kan även ISO-8859-1 användas. Så skulle t.ex ÅÄÖ vara konstiga tecken, gå tillbaka och byt teckenuppsättningen.

 5. Nu är det dags att ladda upp filen, klicka på ladda upp. Ni kommer nu till ett nytt steg med en förhandgranskning av filen och dess innehåll. Om inte kolumnerna redan mappat upp sig automatiskt så väljer ni vad kolumn A respektive kolumn B är för något. Det som går att importera är Art.nr och Antal.

  Ska_rmavbild_2021-09-13_kl._19.03.49.png

 6. När ni ställt in kolumn A och B så klickar ni på knappen importera. Då kommer det läggas till i en ny vy där ni ser vilka produkter som importerats samt att ni nu även har möjligheten att justera t.ex antal eller om det fanns en produkt som inte skulle följa med. Då kan ni även ta bort den. Vi utgår ifrån att allt skall läggas till i kundvagnen, så vi trycker nu på knappen lägg till i kundvagnen. Direkt ni klickat så läggs produkterna till och ni kan gå vidare till kassan och slutföra köpet.

  Ska_rmavbild_2021-09-13_kl._19.09.11.png
  Ska_rmavbild_2021-09-13_kl._19.09.32.png

  Så på detta sätt kan ni snabbt och enkelt göra stora bulkinköp istället för att leta upp varje produkt för sig och lägga in dem en och en.

  Man kan också använda snabbsökfunktionen och lägga till produkter direkt. T.ex om någon produkt saknas när man importerat sin fil.
  Ska_rmavbild_2021-09-13_kl._19.11.30.png

Exempelfil

I steg för steg guiden ovan så använde vi oss av vår exempelfil cart_import.csv. Ni kan ladda ner den här. I den så ser ni att allt som behövs är Art.nr och Antal. 

 

Tips på användningsområden

Man kan använda kundvagnsimporten på flera olika sätt men ett av de vanligaste är ge sina B2B kunder (även B2C för stora inköp) möjligheten att snabbt importera sin inköpsorder genom att fylla i en CSV fil och importera.

Ett annat sätt kan vara att ni skapar inköpsordrar åt era kunder. T.ex en kund mailar/ringer in till er och vill köpa x antal olika produkter och antal. Ni erbjuder dem att skapa en inköpsorder (CSV ifilen) genom att skapa filen och fylla i art.nr i kolumn A samt antal i kolumn B. Därefter så skickar ni denna fil till er kund. Kunden i sin tur loggar enkelt in på deras konto i er butik, går till mina sidor -> kundvagnsimport och där laddar upp filen. De kan sedan enkelt gå vidare till kassa och slutföra sin order.

Ni kan också skapa färdiga mallar kunder som ofta beställer samma produkter. Eller ÅF som alltid har samma inköpsorder.

Tänk så mycket tid man kan spara genom att endast ladda upp en fil och sedan är produkter och antal redan fixat. Bara att klicka på, slutför beställning.

Det är bara fantasin som sätter stopp för vad man kan använda kundvagnsimporten för. 

----------------

Behöver du hjälp så kontakta gärna vår support på mejl, chatt eller telefon
040 - 602 09 00 , support@starweb.se , starweb.se

Var denna artikel till hjälp?
0 av 0 tyckte detta var till hjälp

Kommentarer

0 kommentarer

Artikeln är stängd för kommentarer.