I denna artikel går vi igenom prislistor och hur du jobbar med denna funktion. 

Beroende på din butiksstorlek kanske nedan information inte är relevant för dig. Här kan du läsa vad som ingår i de olika butiksstorlekarna. Om du är osäker på vilken butiksstorlek du har, kontakta vår support.

 Denna sidan täcker följande ämnen:

 1. Vad är en prislista.
 2. Var skapar jag en prislista.
 3. Hur skapar jag underprislista. 
 4. Vad används underprislista till. 
 5. Hur kopplar jag produkt till olika prislistor.
 6. Visa produkt för specifik prislista.
 7. Koppla betalsätt till specifik prislista.
 8. Koppla fraktsätt till specifikt prislista.
 9. Koppla kategori till specifik prislista.
 10. Koppla kunder till specifik prislista.
 11. Mail texter vid godkänd/nekad kund.

Vad är en prislista?

Prislista är en möjlighet så att ni kan ge en och samma produkt olika priser per land. Går även att få till så att man kan skapa underprislista till respektive land för exempel återförsäljare eller specifika kunder ni kanske har. Man kopplar då på kunder till sin prislista i admin.

Var skapar jag en prislista?

Detta hittar ni under INSTÄLLNINGAR - VALUTA OCH PRISLISTOR - PRISLISTOR.

Under huvudprislista så klickar ni "lägg till ny landsprislista".

Då öppnas fält upp så att ni kan ange Namn, vilket/vilka länder denna ska gälla , vilken valuta som ska gälla, om priser i butik ska visa inkl moms, om priser i admin ska vara inkl moms, om prislistan ska publiceras.

mceclip0.png

Att tänka på här är att det finns på land/region möjlighet att välja alla inom EU samt utanför EU. Skulle ni välja alla inom EU och valuta EUR så kan det bli problem om huvudprislistan gäller land Sverige.  Då Sverige ingår i EU så kommer endast huvudprislistan gälla med valuta SEK om kund väljer Sverige i butik. Gäller att tänka till så att reglerna inte krockar med varandra, bästa här är sätta vilka länder prislistan ska gälla specifikt.

Hur skapar jag underprislista?

Underprislista går enbart att få i premium om man lägger till tillbehöret "Återförsäljare" men ingår i Platinum butik.

Klicka på plus tecknet till vänster om den huvudprislista du vill skapa underprislista till.

mceclip0.png

Namnge underprislistan samt sätt inställning för ink/exkl moms i admin/butik. Välj om den ska publiceras och spara ute till vänster på grön rund knapp. Kan se ut så här.

mceclip1.png

Ange namn på underprislista
Ställ in inkl moms i butik samt i admin.
Välj om den ska vara publicerad eller inte.  Publicerad = kommer visas ute i butik eller inte.

Vad används underprislista till?

Ifall ni har återförsäljare/ specifika kunder som ska ha specialpris på produkterna. Ni ställer då in pris på varje produkt till denna underprislista. Ni kopplar då även er återförsäljare/ specifika kund till samma underprislista. När kund sedan loggar in på sitt butiks konto så kommer dom se priserna som är kopplade till underprislistan.

Hur kopplar jag produkt till olika prislistor?

Gå in på en produkt och klicka på huvudprislista så får du upp alla prislistor du skapat.

mceclip0.png

Välj din prislista du vill skriva in produktpris på, tomt fält öppnas upp nedanför.

mceclip1.png

Du skriver in priset för denna produkt och sparar. Pris som finns på övriga prislistor på denna produkt kommer inte försvinna. Du kan med lätthet välja annan  annan prislista och se vilket pris den produkten har med den prislistan.

Det går givetvis att massuppdatera till specifik prislista om så önskas. Gå till denna guid " Massuppdatera produkter " och följ stegen där.

Visa produkt för specifik prislista.

Detta går utmärkt, väl inne på produkten skrolla ner till "visa för" och klicka på "Alla" samt välj "Specifika prislistor"

mceclip2.png

Ute till höger öppnas ett fält och ni klickar i fältet så listas era prislistor som finns upplagda. Ni kan välja en eller flera prislistor. Spara produkten.

mceclip3.png


Koppla betalsätt till specifik prislista.

Väl inne på ett betalsätt klickar du på "Visa för" och väljer "Specifika prislistor". Ute till höger väljer du den prislista som detta valda betalsätt ska visas för och sen sparar ni.

mceclip4.png

Tips: Har ni flera betalsätt och ni ska visa olika betalsätt för olika prislistor så är det viktigt att liknande regler sätta på alla betalsätt. Sätts inga regler så kommer betalsätt visas för alla som standard.

 

Koppla fraktsätt till specifikt prislista.

Väl inne på ett fraktsätt skrollar ni ner till "Visa fler vikt & visningsalternativ" ändrar knappen till PÅ. Klicka på "Alla" under "Visa för" och välj specifik prislista.

mceclip5.png

Ute till höger väljer du den prislista som detta valda fraktsätt ska visas för och sen sparar ni.

Tips: Har ni flera fraktsätt och ni ska visa olika fraktsätt för olika prislistor så är det viktigt att liknande regler sätta på alla fraktsätt. Sätts inga regler så kommer fraktsätt visas för alla som standard.


Koppla kategori till specifik prislista.

Väl inne på sidan för kategorier, klicka på kategorin och slå knapp PÅ vid "Visa fler alternativ". Skrolla ner till "Visa för" och välj "Specifika prislistor". Ute till höger klickar ni i fältet och väljer prislista som denna kategorin ska visas för.

mceclip6.png

Koppla kunder till specifik prislista.

Kunder kopplas med automatik som standard till sin huvudprislista/landsprislista efter det land kund är registrerad för i admin. Dvs har ni exempel landsprislista Norge och ni lägger till en kund med land Norge så kommer denna kund kopplas med automatik till Norge prislistan. 

Har ni underprislistor i er butik så kan ni välja underprislista till kund om denna kund är registrerad till samma land som underprislistan tillhör. Exempel har ni Norge som huvudprislista/landsprislista och ni lägger till underprislista till denna så kan ni välja denna underprislista på den kund som är registrerad till land Norge.

Ni kopplar kund till huvudprislista/landsprislista eller underprislista om ni går in på kunden under KUNDER-KUNDER-KLICKA PÅ KUNDEN - SKROLLA NER TILL KUNDPRISLISTA. 

Har ni underprislistor till huvudprislista/landsprislista så ser det ut så här när ni klicka på "Ingen kundprislista". Räcker med att välja prislista för att den ska spara.

mceclip7.png

 Finns det ingen underprislista till huvudprislista/landsprislista så ser det ut så här.

mceclip8.png

Ni ser även att kund har med automatik lagts till i huvudprislistan Norge, i detta fall.

Mail texter vid godkänd/nekad kund

När ni ställt in så att butiken kräver inloggning under inställningar-kassa och kundvagn  så behöver ni godkänna kunder på kundkortet.

Denna inställning måste sättas först under inställningar- kassa och kundvagn.

mceclip0.png 


När kundkorten ska godkännas av er som handlare så gör ni detta under kunder-kunder-markera aktuell kund/kunder som ska godkännas- klicka "ändra markerade kunder" - sen klickar ni "godkänn".

mceclip1.png

När kund är godkänd så kan slutkund logga in och börja handla. 

 

I samband med att ni godkänner/nekar kunder så går det även ut mail till kunder. Text som står i mailet kan ni editera under inställningar- E-post till butik/kund.

mceclip2.png

top

----------------

Behöver du hjälp så kontakta gärna vår support på mejl, chatt eller telefon
040 - 602 09 00 , support@starweb.se , starweb.se

 

Var denna artikel till hjälp?
0 av 1 tyckte detta var till hjälp

Kommentarer

0 kommentarer

Artikeln är stängd för kommentarer.