Fler lagerställen med Fortnox

OBS! Beroende på vilken butiksstorlek ni har så gäller kanske inte vissa delar av nedan information er. Vi utgår från Premium butik om inget annat anges.

Övergripande funktionsöversikt hittar ni här: Butiks funktioner

Vi förklarar mer ingående hur funktionen lagerställen funkar i annan guide här.

Denna sidan täcker följande ämnen:

1. Skillnad vid Starweb / Fortnox styrande system
  2. Vad krävs i Fortnox
  3. Aktivera fler lagerställen för fortnox kopplingen i admin
  4. Hämta Fortnox ID
  5. Lägga till lagerställen och ID för Fortnox lagerställe i admin

Skillnad mellan Starweb / Fortnox styrande system.

• Starweb styrande

Här måste man både lägga upp samt ange Fortnox ID i Starweb admin. Även lagerställen måste skapas upp i Fortnox.

• Fortnox styrande

Ni aktiverar enbart lagerställen i admin, punkt 3 nedan, och sen när ni skapat lagerställen i Fortnox så kommer dessa synkas över till Starweb admin. ID kommer ställas på lagerställe i admin med automatik.

OBS Viktigt att känna till, önskar ni använda Fortnox Lagermodul vid inleveranser i Fortnox så krävs det att Fortnox är styrande för att lagersaldot skall uppdateras i Starweb. Ni behöver även aktivera "Lagervara" inne på artikeln i Fortnox annars synkar dessa artiklar inte över till Starweb, se bilden nedan.

Vad krävs i Fortnox?

Föutom deras vanliga licenser för integration så krävs deras lagermodul "Fortnox lager". Ni kan läsa mer om denna funktion här.

När ni har lagermodulen aktiverad i Fortnox så skapar ni era lagerställen där också. Behöver ni hjälp med detta så kontakta gärna Fortnox här.

Aktivera fler lagerställen för Fortnox kopplingen i admin.

Gå till INSTÄLLNINGAR- FORTNOX AFFÄRSSYSTEM
Klicka "visa på skärmen"
Bocka i "avancerat"
Ändra knappen till JA vid "använd Fortnox lagersystem
Spara

Hämta Fortnox ID.

För att lägga in rätt ID i admin så behöver ni hämta dessa ID:n i Fortnox.

När ni har loggat in i Fortnox så klicka upp till höger "Register" och välj sedan "Lagerställen".

Ni ska då se era lagerställen och även kod till respektive som behövs i Starweb admin, exempel nedan

Lägga till lagerställen och ID för Fortnox lagerställe i admin.

Gå till lagerställen i admin.

I respektive lagerställe skriver ni in Fortnox ID som ni hämtat i föregående punkt. Klicka på respektive lagerställe för att se dessa fält.