I denna artikel går vi igenom funktionen Favoritlistor. Denna funktion är användbar för era kunder om dom vill spara deras favoritprodukter i en lista. 

Beroende på din butiksstorlek kanske nedan information inte är relevant för dig. Här kan du läsa vad som ingår i de olika butiksstorlekarna.
Om du är osäker på vilken butiksstorlek du har, kontakta vår support.

 

Denna sidan täcker följande ämnen:

  1. Vad är favoritlistor?
  2. Var aktiverar jag funktionen?
  3. Hur funkar det?
  4. Hur sparas favoritlistor för icke inloggad kund / inloggad kund?

 

Vad är favoritlistor?

Detta är ett sätt för era kunder att spara deras favoritprodukter i butiken så de enklare kan köpa dem. Listan finns endast i butiken och kunden kan ta del av denna under ikonen med hjärtat uppe till höger som standard (se markerat i bild nedan).

mceclip0.png

 

Var aktiverar jag funktionen?

Du aktiverar favoritlistor under Utseende -> Tema -> Klicka sedan på Inställningar så öppnas fliken (Se markerat i bild nedan). Där efter slår du igång funktionen genom att slå på Aktivera favoritprodukter (Se markerat i bild nedan).

Ska_rmavbild_2023-06-05_kl._11.27.35.png

Ser ni inte denna så kontakta Starwebs supportavdelning så kan vi aktivera funktionen i butiken.

Hur funkar det?

Besökaren klickar på ikonen med hjärtat så läggs produkten till i favoritlistan. Favoritlistan kan kunden sedan ta del av uppe till höger i butiken som standard (hjärtat precis bredvid kundvagnen).

Kunden kan lägga till produkterna till sin favoritlista oavsett om den är slutsåld eller inte. Alla produkter går att lägga till.

mceclip2.png

mceclip3.png

 

Klickar kunden på hjärtat uppe till höger (som standard) så ser dom sin lista med favoritprodukter. Genom denna lista kan kunden lägga produkter direkt i kundvagnen (genom ikonen med en kundvagn) eller radera produkten från favoritlistan (genom att trycka på krysset till höger).

Om en produkt är slut i lager (lagerstatus slutsåld) eller om det finns obligatoriska fält som kunden måste fylla i för produkten står det istället Info till vänster om produkten. Klickar kunden på Info så hamnar kunden sedan på produktsidan för den valda produkten och kan därmed fylla i det som behövs och slutligen lägga till produkten i kundvagnen. 

mceclip4.png

Hur sparas favoritlistor för icke inloggad kund / inloggad kund

Icke inloggad kund

För kunder som inte är inoggade sparas favoritlistan i cookie-filen och finns där tills att den rensas (lokalt på besökarens dator). Rensning kan variera beroende på inställningar som finns på webbläsaren. 

Vill en icke inloggad kund att produkterna i listan inte ska raderas beroende på webbläsaren så måste kund skapa ett konto i butiken (måste vara aktiverat) genom att klicka på länken "Logga in".

mceclip5.png

Inloggad kund

För inloggade kunder sparas favoritlistan direkt i databasen och på kundens konto. Det betyder att alla produkter som lagts till i listan förblir sparade tills de tas bort av kunden.

-----------------------

Behöver du hjälp så kontakta gärna vår support
Mejl: support@starweb.se Telefon: 040 - 602 09 00

Var denna artikel till hjälp?
0 av 0 tyckte detta var till hjälp

Kommentarer

0 kommentarer

Artikeln är stängd för kommentarer.