Denna guiden förklarar hur man kombinerar produkter för att skapa en huvudprodukt i administrationsgränssnittet. Du kan använda denna funktion för att sammanfoga befintliga varianter från produktlistan eller importera produkter från ett annat system. Artikeln ger information om hur man kopplar samman önskade produkter som varianter och vilka steg som krävs för detta i admin-gränssnittet.

Beroende på din butiksstorlek kanske nedan information inte är relevant för dig. Här kan du läsa vad som ingår i de olika butiksstorlekarna. Om du är osäker på vilken butiksstorlek du har, kontakta vår support.

Denna artikel täcker följande ämnen:

1. Var sammanfogar jag mina produkter?
  2. Hur sammanfogar jag produkterna?
  3. Kan jag sammanfoga produkter om jag använder ett affärssystem kopplat till Starweb?

Var sammanfogar jag mina produkter?

Ni finner funktionen i admin under PRODUKTER-Produkter. Sök upp produkten som ni skall ha som huvudprodukt och markera den. Klicka på "Ändra markerade produkter" och knappen Sammanfoga.

Hur sammanfogar jag produkterna?

1. När ni markerat vilken produkt ni vill skall vara huvudprodukt för era varianter så klickar ni på knappen sammanfoga. Se bild nedan.
  2. Välj en grupp eller skapa en ny grupp. Välj här vilka egenskaper era varianter skall ha eller Lägg till nya egenskaper. Det krävs att din produkt måste ha minst två varianter varav minst en aktiv.
  3. När ni skapat nya egenskaper så lägg till ett Artikelnummersuffix som innebär att denna egenskapen får ärva först huvudproduktens artikelnr+Artikelnummersuffixet som sitt unika artikelnummer. * När ni markerat alla dina egenskaper så klicka sedan på knappen "Skapa varianter av dina val". Se bild nedan.
  4. Nu söker ni upp produkten för varje variant och när alla är variantprodukter är valda så klickar ni tillsist på knappen " Sammanfoga produkt! Se bild nedan.
  5. Ute i produktlistan så ser ni att din huvudprodukt har fått Typ Variantprodukt och de varianter som ni lagt till finns nu ej synliga som enskilda produkter i produktlistan.

*OBS. Det innebär att den valda produkten raderas efter att de har sammanfogats till varianter.

Att tänka på: Om ni har tillbehöret Staffling aktiverat på huvudprodukten så försvinner inställningarna som funnits innan sammanfogningen (Finns endast i butiker som har prenumerationen Platinum. Ni finner mer information om våra prenumerationer här.)

Kan jag sammanfoga produkter om jag använder ett affärssystem kopplat till Starweb?

Om ni har eller tänker koppla till ett affärssystem till webbutiken så beror det på vilket affärssystem och vilket system som är styrande.

Ifall ni väljer att ha Fortnox så kan ni använda er utav variantfunktionen i Starweb genom att sammanfoga artiklarna. Då aktiverar ni knappen "Tillåt sammanfogning av produkter i Starweb" under Inställningar - Fortnox Affärssystem. Se bild nedan.

Om ni kopplar samman butiken med Specter affärssystem så finns funktionen tillgänglig som vanligt.

Till toppen