I denna artikel kommer vi gå igenom hur man hanterar menyer. Vi kommer att gå igenom hur du skapar en ny meny och hur du sedan placerar den i er butik.

 

Skapa en meny steg-för-steg

Nedan kommer vi att gå igenom hur du skapar en meny steg för steg och vad du behöver tänka på i samband med detta. 

1. Navigera till menyer

Du finner era menyer under Utseende -> Menyer i admin. För att redigera en befintlig meny klickar du på menyn precis under rubriken “Namn”. För att skapa en ny meny trycker du på Lägg till ny meny (se markerat nedan). 2. Skapa menyn

Efter att du tryckt på “Lägg till ny meny” (se markerat ovan) behöver du namnge din meny. Därefter trycker du på den gröna ikonen till höger för att spara (se markerat i bild nedan)När du namngett och sparat menyn så klickar du på menyn. Därefter klickar du på rullgardinsmenyn under “Välj typ av meny nod” (Se bild nedan). 

Därefter kan du välja mellan följande alternativ: 

Sida - Väljer du detta alternativ öppnas en ny rullgardinsmeny upp där du kan välja mellan alla sidor du har under Utseende -> Sidor i admin. 

Statisk kategori -  Väljer du detta alternativ skapar du en menylänk som endast länkar till den specifika kategorin du väljer och som därmed visar alla produkter både i huvudkategorin och i underkategorierna. Men detta alternativ kommer inte att länka till underkategorierna.

Dynamisk kategori - Detta alternativ tillåter dig att länka en huvudkategori inklusive underkategorierna (Se exempel nedan).

Extern länk - Denna menyfunktion tillåter dig att lägga till en extern länk i din meny. När du har fyllt i namnet på menytexten och länken rekommenderar vi att du aktiverar alternativet 'Öppna i ny flik' (se markeringen i den andra bilden nedan). Detta beror på att det är vanligt att öppna externa länkar i en ny flik för att behålla den ursprungliga sidan öppen i en annan flik.


Tips!

Om du vill ange en annan text för en menylänk än namnet på den kategori/sida du länkar till, klicka på menyalternativet och aktivera sedan 'Använd anpassad menytext'. Därefter kan du fylla i den menytext som du önskar för denna kategori/sida (Se markeringen i bilden nedan). Om du vill ange en annan text för en meny än namnet på den kategori/sida du länkar till, klicka på menyalternativet och aktivera sedan 'Använd anpassad menytext'. Därefter kan du fylla i den menytext som du önskar för denna kategori/sida (Se markeringen i bilden nedan).

 

När du skapat den menystruktur du önskar så trycker du på Spara (Se markerat i bild nedan). Om ni har flera språk i butiken så glöm inte att även fylla i en översättning för dessa språk. Det gör du genom att trycka på språkväljaren precis till vänster om Spara-knappen. Du kan läsa mer om Språkhantering här

 

3. Lägg till menyn i butiken

För att lägga till menyn du skapat i butiken går du till Utseende -> Tema. Under Sidhuvud finner du den menyn som är aktiv idag.

För att byta till en annan meny, klickar du på modulen Meny och sedan på 'Val av meny' (Se markerat nedan).

Om du istället ser modulen "Kategoriträd", så är det en modul som visar alla kategorier som är skapade i din butik. Byt till menymodulen om du inte vill visa alla kategorier utan istället vill skapa en egen strukturerad meny. Detta gör du genom att scrolla upp längst upp på sidan och sedan under “Dra-och-släpp innehållet till temat”  (Se markerat i andra bilden nedan) drar du och släpper modulen Meny under Sidhuvudet. Klicka sedan på modulen Meny så att den fälls ut och sedan på 'Val av meny' för att välja menyn du skapat (Se markerat nedan).

 

 

Slutligen trycker du på Spara och publicera.

 

4. Resultat i butiken


När du har Sparat och publicerat din meny så ser du den i sidhuvudet i butiken (förutsatt att du placerade menyn i sidhuvudet). Se markerat nedan för exempel på hur det kan se ut. 

----------------

Behöver du hjälp så kontakta gärna vår support
Mejl: support@starweb.se Telefon: 040 - 602 09 00

Var denna artikel till hjälp?
0 av 0 tyckte detta var till hjälp

Kommentarer

0 kommentarer

Artikeln är stängd för kommentarer.