Administratörer och administratörsrättigheter

OBS: Menyerna som diskuteras i denna artikeln är bara tillgänglig för dig som har en butik av storlek PLUS eller större.

För att administrera din webbshop så kan du lägga till och redigera nya administratörer med specifika rättigheter.

Denna sidan täcker följande ämnen:

Skapa administratörer

1. I din administration, klicka på gubben längst uppe till höger och välj "Hantera administratörer"

2. Klicka på "lägg till ny användare"

3. Fyll i användarnamn, namn, e-post och vilka rättigheter administratören skall ha.

• Användarnamnet avgör vilket namn administratören loggar in i administrationen med.
  • Namnet visar dig vem på företaget som använder kontot.
  • E-postadressen anger vilken adress som lösenordsåterställningar kan skickas till.

Rättigheter förklaras mer nedan

4. Klicka på den gröna disketten för att spara den nya administratören.

Klart, ett e-postmeddelande skickas ut till den nya administratören där den kan klicka på en länk för att välja sitt lösenord.

Om det mot förmodan inte skulle fungera är du alltid varmt välkommen att kontakta vår support!

Ändra administratörer

1. I din administration, klicka på gubben längst uppe till höger och välj "Hantera administratörer"

2. Håll muspekaren över den administratör du vill redigera, en grön penna kommer att visas längst till höger på raden. Klicka på pennan.

3. Du kan nu redigera alla fält för administratören.

• Användarnamnet avgör vilket namn administratören loggar in i administrationen med.
  • Namnet visar dig vem på företaget som använder kontot.
  • E-postadressen anger vilken adress som lösenordsåterställningar kan skickas till.

Rättigheter förklaras mer nedan

Rättigheter

Rättigheter ger dig möjligheten att definiera vad varje administratör får eller inte får göra.
Du som är ägare till butiken har alltid alla rättigheter från början.
Nedan ser du detaljer kring vad varje rättighet innebär

Produkter

Denna rättigheten tillåter dig se, redigera och skapa nya produkter.
För att koppla produkterna till kategorier behöver du även rättigheten Kategorier.

Kategorier

Denna rättigheten tillåter dig se, redigera och skapa nya kategorier.
För att koppla kategorin till en meny behöver du även rättigheten Utseende.
För att koppla produkter till kategorin behöver du även rättigheten Produkter.

Kunder

Denna rättigheten tillåter dig se, redigera och skapa kunder.
Den tillåter dig även se och exportera nyhetsbrevsprenumeranter till .csv eller Get a Newsletter.
För att se kundens ordrar så behöver du även rättigheten Ordrar.

Ordrar

Denna rättigheten tillåter dig se och redigera ordrar.
För att läsa och redigera kunderna som är kopplade till ordern behöver du även rättigheten Kunder.

Utseende

Denna rättigheten tillåter dig justera allt inom:
Tema
Sidor
Menyer
Bilder och dokument i mediabiblioteket

För att koppla menyer till kategorisidor så behöver du även rättigheten Kategorier.

Inställningar

Denna rättigheten tillåter dig justera allt inom:

Övergripande
Butiksinställningar
Sökmotoroptimering
Språk och länder
Valuta och prislistor
Lagerstatusar
Order-dokument
Bevaka produkter
Data och integritet

Kopplingar
Prisagenter
Sociala funktioner
Import
Integrationer till anslutna system

Kassan
Betalsätt
Fraktsätt
Kassa och Kundvagn
E-post till butik/kund
Orderstatusar
Rabatt med rabattkoder

Statistik

Denna rättigheten ger dig tillgång till Statistik-menyn under gubben längst upp till höger i administrationen.

Denna sidan ger detaljer kring din butik och tillåter dig ansluta Google Tag Manager, Google Analytics och Facebook pixel.

Fakturor

Denna rättigheten ger dig tillgång till "mina fakturor" menyn under gubben längst upp till höger i administrationen. Här kan du se dina fakturor från Starweb, med fakturanummer, OCR, datum, förfallodatum och summa.