Fraktsätt är en viktig del för logistik mellan butik och kund.
Det finns många olika sätt att jobba med frakten, Du kan ha hur många fraktsätt du vill.

 

1. Att sätta upp ett fraktsätt
2. Fraktkostnader
3. Fraktklasser
4. Visa fler vikt & visnings alternativ
5. Visa fler lagerinställningar
6. Visa fler godsinställningar

 

1. Att sätta upp ett fraktsätt

Inställningar > Fraktsätt > Lägg till nytt fraktsätt

Namn: Här väljer du det interna namnet på fraktsättet.

Titel: Här bestämmer du vad fraktsättet heter utåt mot kund i kassan

Kort beskrivning som syns i kassan: Här är det bra att skriva en kortsammanfattning om fraktsättet, t.e.x 2-3 dagar leveranstid

Lång beskrivning: Här rekommenderar vi att du ger lite mer utförlig information t.e.x om din transportör eller uppskattad leveranstid, påminna dina kunder att ta med legitimation eller annan väsentlig information.

Bild: Här rekommenderar vi att du väljer att ladda upp en bild på transportören, eventuellt en annan bild som är relativ t.ex en miljömarkering om ni har valt ett hållbart transportsätt.

Bild_fraks_tt_guide_1.JPG

 

2. Fraktkostnader

I nästa steg reglerar du fraktkostnader. Du kan välja att ha olika priser till olika prislistor om så önskas.
Läs mer om prislistor här!

Fraktkostnader brukar variera hos transportören relativt till vikten på sändningen. Därför har vi valt i nedan exempel att demonstrera hur ni kan jobba med intervall kostnader efter vikt.
I nedan exempel kostar det 29 kr för sändningar mellan 0-2 kg, 49 kr för sändningar mellan 2-5 kg och 59 kronor för alla sändningar över 5kg.

Summa på produkterna för att fraksättet ska visas: Denna inställningen används för att visa eller dölja fraktsättet efter summan av beställningen. På detta sätt kan ni styra vilka alternativ kund får relaterat till värdet kunden har handlat för.

Gratis frakt om summan är lika med eller överstiger (exkl moms): Här skriver ni in summan som kund måste uppnå för att aktivera kostnadsfri frakt. Lämna rutan tom så kommer kund inte kunna aktivera fri frakt (om inte via rabattkod).
Läs mer om rabattkoder här!

 

fraktkost.JPG

 

3. Fraktklasser

Fraktklasser är en inställning som är användbar om du har skrymmande gods eller gods som på annat håll sticker ut och du vill debitera kunder extra för detta. Läs mer om fraktklasser i vår artikel : Skrymmande produkter - Fraktklasser

 

4. Visa fler vikt och visningsalternativ

Visa för: Här väljer du vem eller vilka som ska kunna se fraktsättet. Här kan ni välja Alla, Privatpersoner, Företag eller specifika prislistor.
Du kanske vill skilja på vilka fraktsätt som är tillgängliga för privatpersoner eller företagare eller om du enbart vill att en viss prislista ska kunna använda det fraktsättet så är det här du gör den inställningen.

Det går även ställa in visningsalternativ per land.

Här kan ni välja att det ska visas för Alla, Alla inom EU, Alla utanför EU, Specfika länder eller Inga.

Har du många internationella kunder som önskar få produkter fraktade utomlands brukar vi rekommendera att du ser till att inhemska transportörer inte visas som ett alternativ för dem, för att förenkla köpprocessen för kund. Alternativt om du har ett fördelaktigt samarbete med en transportör till ett visst land kan det vara bra att se till så att det landet ser just det alternativet.

Vikt på produkterna för att fraktsättet ska visas
Här reglerar du vilken vikt som måste uppnås för att fraktsättet ska visas. Du kan till exempel ange att en kund måste handla för minst 5kg för att fraktsättet ska visas, eller t.e.x max 50kg, allt är relevant till villkoren ni har med er transportör.

 

bild_f_r_frakts_tt_guide_3.JPG

 

5. Visa fler lagerinställningar

Räkna ner lagersaldo från: Här väljer du vilket lagerställe lagersaldot dras ifrån efter genomförd order (endast relevant om du använder flera lagerställen)

Aktivera click and collect i kassan: Denna inställningen använder du om du vill ge kunden möjligheten att köpa en produkt online och fysiskt hämta ut produkten i butik eller lager.

 

bild_frakts_tt.JPG

 

6. Visa fler godsinställningar

Här väljer du om du ska infoga aktuell spårningsinformation från transportören, välj transportör i rullgardinen.

 

bildfrakt_sttgoda.JPG


 

 

----------------

Behöver du hjälp så kontakta gärna vår support på mejl, chatt eller telefon
040 - 602 09 00 , support@starweb.se , starweb.se

Var denna artikel till hjälp?
0 av 1 tyckte detta var till hjälp

Kommentarer

0 kommentarer

Artikeln är stängd för kommentarer.