Ompekning av domän (DNS)

Att peka om sin domän är inte alltid det enklaste. Men vi går igenom nedan vilka uppgifter som ni behöver för att göra detta.

Vad som vi kommer gå igenom i denna artikel

1. CNAME/A-pekare (spf-record)
  2. Hur pekar man om hos Loopia.se
  3. Hur pekar man om hos One.com

CNAME/A-pekare (spf-record)

Dådet inte rekommenderar att DNS'en hanteras hos oss på Starweb så skall ni peka enligt nedan. När det kommer till CNAME så är det antingen subdomän t.ex butik.mindoman.se eller www. Glöm inte att lägga in SPF-record så att inte mail från butiken markeras som spam/skräp.

CNAME: ssl.starwebserver.se
A-record: 52.28.249.62
SPF-record: include:starwebserver.se

Kontakta gärna support om ni är osäkra på ovan.

Hur pekar man om hos Loopia.se

DNS (CNAME/A-pekare): Byte av CNAME/A-pekare

Behöver ni hjälp med detta så kontakta gärna supporten hos Loopia

Hur pekar man om hos One.com

DNS editor: One.com DNS Editor (CNAME, A-pekare)

Behöver ni hjälp med detta så kontakta gärna supporten hos One.com