Integrera Instagram Basic Display [TOKEN VERSION]

I denna artikel går vi igenom hur du integrerar Instagram Basic Display i butiken. Instagram Basic Display gör det möjligt att dela foton och videor från ert Instagram-konto.

Denna artikel täcker följande ämnen:

1. Varför vill jag använda mig utav Instagramflöde i min webbutik?
  2. Vad behövs det för att kunna använda Instagramflödet?
  3. Steg-för-steg-manual

Varför vill jag använda mig utav ett Instagramflöde i min webbutik?

Öka medvetenheten om ert företag med en gratis onlinenärvaro som ni kan skapa på några minuter.

Genom att använda sig utav flera sociala kanaler så ökar möjligheterna för att verksamheten skall besökas av både gamla och nya kunder.

Vad behövs det för att kunna använda Instagramflödet?

Om ni inte redan har ett Instagram- och Facebook-konto behöver ni skapa dem först. För att kunna slutföra processen behöver ni vara administratörer eller ha redigeringsbehörighet för båda konton. Administratörs- och redigeringsbehörighet erhåller ni direkt när ni skapar ett nytt konto. Om ni har flera konton på Instagram eller Facebook bör ni vänligen kontrollera att ni har administratörs- och redigeringsbehörighet för det konto ni kommer använda för att komma igång med Instagram Basic Display.

Steg-för-steg-manual

Nedan kommer vi att gå igenom hur du kommer igång med Instagram Basic Display och hur du lägger in detta i butiken.

1. Börja med att skapa app via https://developers.facebook.com/.  Klicka på Get started/login in upp till höger på den sidan och skapa ett konto till developer portalen om ni inte redan har ett. Klicka sedan på My Apps (se andra bilden nedan).

Skärmavbild 2023-10-06 kl. 14.11.15.png

Logga in på Facebook-kontot som ska kopplas (Se markerat i bild nedan):Skärmavbild 2023-10-06 kl. 14.21.24.png

Tryck sedan på My Apps (Se markerat i bild nedan):
Skärmavbild 2023-10-06 kl. 14.16.56.png

2. Klicka på Create app (Se markerat i bild nedan):

Skärmavbild 2023-10-06 kl. 14.31.03.png

3. Välj Other och tryck på Next (Se markerat i bild nedan):

Skärmavbild 2023-10-06 kl. 13.36.24.png
4. Välj Konsument och tryck på Next (Se markerat i bild nedan):
Skärmavbild 2023-10-06 kl. 14.43.59.png

5. Ge appen ett namn och klicka på Create app:

Skärmavbild 2023-10-06 kl. 14.45.33.png

6. Lokalisera appen Instagram Basic Display och klicka sedan på "Set up" (Se markerat i bild nedan).

Skärmavbild 2023-10-06 kl. 15.21.03.png

7. Scrolla sedan ner på sidan och klicka "Create new app" (Se markerat i bild nedan).

Skärmavbild 2023-10-06 kl. 15.25.56.png

8. Klicka sedan på "Create app" i fönstret som dyker upp (Se markerat i bild nedan). Display namnet ska inte ändras.

Skärmavbild 2023-10-06 kl. 15.29.21.png

9. Scrolla sedan ner till User Token Generator och klicka på  "Add or Remove Instagram Testers" (Se markerat i bild nedan).

Skärmavbild 2023-10-06 kl. 15.32.00.png

10. På nästa sida klicka på "Add Instagram Testers" (Se markerat i bild nedan):

Skärmavbild 2023-10-06 kl. 15.35.50.png

I fönstret som öppnas väljer du alternativet "Instagram Tester" klicka sedan på Add (Se markerat i bild nedan).

Skärmavbild 2023-10-06 kl. 15.41.50.png

11. Under App roles så visas användaren men som "pending" (Se markerat i bild nedan).

Skärmavbild 2023-10-06 kl. 15.52.45.png

12. Logga in på ditt Instagram-konto via datorns webbläsare (www.instagram.com). I din profil klickar du sedan på kugghjulet.

Skärmavbild 2023-10-06 kl. 15.55.41.png

Klicka sedan på "Appar och webbplatser" (Se markerat i bild nedan):

Skärmavbild 2023-10-06 kl. 15.58.19.png

13. Under fliken "Testinbjudningar" dyker ert konto upp som ni sedan godkänner.

Skärmavbild 2023-10-06 kl. 16.02.48.png

14. Gå tillbaka till developer sidan (https://developers.facebook.com/). Klicka på Instagram Basic Display och sedan Basic Display i undermenyn. Scrolla ner på sidan tills du kommer fram till User Token Generator Klicka på Generate Token (Se markerat i bild nedan).

Screenshot 2023-10-09 at 10.00.11.png

Logga sedan in på ert Instagram-konto.

Sedan tillåter ni kopplingen genom att trycka på Tillåt (Se markerat i bild nedan):

Screenshot 2023-10-09 at 10.07.35.png

15. Gå tillbaka till sidan https://developers.facebook.com/ så finner du nu en ruta med rubriken Token Generated med en lång kod som du kopierar genom att trycka på knappen Copy och sedan sparar på ett säkert ställe. Glöm inte att kryssa i "I understand".

Screenshot 2023-10-09 at 10.21.16.png

16. Gå sedan till butikens admin i Starweb och till Inställningar -> Sociala funktioner > klicka därefter på fältet Inställningar så öppnas fältet (Se markerat i bild nedan). I fältet "Instagram Token" anger du den långa koden du fått i ovan steg, tryck därefter på Spara

Screenshot 2023-10-09 at 10.34.28.png

17. Slutligen kvarstår det att lägga till Instagram Basic Display i butiken. Du kan antingen lägga till detta block under Utseende -> Tema eller på valfri sida under Utseende -> Sidor. Klicka på Instagram Basic Display (Se markerat i bild nedan) och håll inne för att sedan dra modulen till önskad plats. Nu bör ni se era Instagram-bilder på sidan du valt att placera modulen.

Screenshot 2023-10-09 at 10.40.18.png

Om ni behöver ytterligare hjälp än ovan manual kan ni kontakta supporten och förklara var i guiden ni fastnar. Om ni fortfarande inte löser det så kan vi hjälpa er mot en kostnad på 1500 kronor. Detta tillfälle innefattar att vi sitter med er och hjälper er med installationen. Administratören för Instagram-kontot och butiken behöver då vara närvarande eller så kan ni alternativt ge oss tillåtelse att utföra detta åt er och då behöver vi full tillgång till era konton.

Observera att en extra kostnad för design kan tillkomma om Instagram-modulen skall anpassas till er unika design. Kontakta gärna oss för mer information.

Behöver du hjälp så kontakta gärna vår support
Mejl: support@starweb.se Telefon: 040 - 602 09 00