Vi kommer i detta avsnitt gå igenom vår variant booster.
Booster varianten kräver butikstorlek PREMIUM eller PLATINUM

Pris för booster funktionen hittar du här: Funktioner och prislista

Vad är variant booster?

Variant booster är en funktion som gör det enklare att navigera mellan dina olika variant produkter.
För att lära er mer om variantprodukter, läs här : Varianter

Boostern är ett verktyg som gör det enklare att navigera mellan olika varianter genom att man jobbar med synligheten av variantens egenskaper i produktvyn.

Hur kommer jag igång?

Kontakta supporten för att aktivera tillbehöret i butiken. Se aktuell prislista här:  Starweb prislista

När tillbehöret är aktiverat kan du börja jobba med dina varianter på ett helt nytt sätt!

Du kan visa dina olika varianter med knappar:

Kanske föredrar du att använda bilder?

Eller du kanske hellre vill visa den faktiska färgen:

Du kan även kombinera färger eller bilder med knappar, om du har fler egenskapsgrupper.
I nedan exempel har vi lagt till egenskapen storlek.

När booster variant är aktivt är standardvalet att använda knappar, använder du varken bilder eller färger så kommer dina varianter visa sig som knappar relaterat till egenskapens namn. I detta fall heter egenskaperna: Grå, Blå och Svart.

För att visa dina varianter med bilder är det viktigt att du kopplar en bild till varje variant.
Detta görs på produktnivå. Gå in på Produkter > Produkter och välj din variantprodukt

Lägg till en bild på varje variant, glöm inte att spara... Klart!

OBS!
Skulle det saknas en bild på någon av varianterna så kommer inte den bilden visas, utan ersätts istället med en ikon som ser ut enligt nedan.

För att använda färger måste du gå in på produkten, under fältet "varianter". Här klickar du på ändra knappen enligt pilarna på bilden. separera färgen med ett "," och ett mellanrum följt med "#" och aktuell färgkod. Färger måste anges i hex-koder, dessa kan du genom att googla fram, använd gärna redskap som t.e.x http://webbdesigna.se/faergkoder.php

Skulle du märka att en färg visas som svart trots att du har ändrat färgkoden till något annat innebär det att färgkoden har blivit fel. Om koden är felaktig visas färgen som svart som standard.

Bra att veta:

Booster funktionen styrs utav variant gruppen "Färg". Detta innebär att Bilder och Färgkoder enbart kommer påverka dessa egenskaper.

Booster varianten är programmerad att följa en särskild ordning för att prioritisera vad som visas, denna struktur är uppbyggd i tre steg.
1. Först kommer Booster leta efter bilder kopplade till produktvarianterna. Hittar den bilder så kommer den visa bilder.

2. Hittas inga bilder kommer Booster leta efter färgkoder. Hittar den färgkoder så kommer färgen visas.

3. HIttas inga färgkoder så kommer Booster som standard visas som knappar med egenskapens namn

Detta innebär att du inte kan kombinera Bilder och färger. Lägger du till fler variantgrupper än färg kommer dessa visas som knappar.

En annan regel som är bra att veta gällande bilder i Boostern. När du kopplar bilder till varianter med fler egenskaper. Till exempel vår tröja finns som vit, i olika storlekar,small,medium och large. Det räcker alltså att du kopplar en bild till färgen vit eftersom att färgen är egenskapen som styr, då kommer boostern känna igen detta och alla storleker med vit får då bilden.

I produktvy finns det vissa begränsningar till hur många bilder som visas på produkten, samt hur många storlekar som visas, oavsett hur många ni faktiskt har på produkt visar boostern max 6 st.

mceclip1.png mceclip0.png

Behöver du hjälp så kontakta gärna vår support på mejl, chatt eller telefon
040 - 602 09 00 , support@starweb.se , starweb.se