Instagram - Installations guide

Integrera Instagramflöde

En startguide för hur man integrerar Instagramflöde i sin e-handel hos Starweb. Skulle ni behöva ytterligare stöd med integrationen så erbjuder Starweb hjälp á 1500 SEK, för mer information vad det innebär se längst ner i artikeln vid Starweb installations info.

Extra kostnad för design kan tillkomma om instagram modulen skall anpassas till er unika design. Kontakta gärna oss för mer information.

Denna artikel täcker följande ämnen:

1. Varför vill jag använda mig utav Instagramflöde i min webbutik?
  2. Vad behövs det för att kunna använda Instagramflödet?
  3. Vad behöver jag göra om jag inte har ett företagskonto för Facebook och Instagram Business?
  4. Hur ansluter jag mitt Instagramkonto med Facebook?
  5. Skapa facebook App.
  6. Var lägger jag in mina integrationsuppgifter för appen Facebook login i Starweb?
  7. Hur aktiverar jag Instagramflödet i Starweb?
  8. Vart kan jag lägga till Instagramflöde i Starweb?
  9. Avpublicera facebook företagssidan

Varför vill jag använda mig utav ett Instagramflöde i min webbutik?

Öka medvetenheten om ditt företag med en gratis onlinenärvaro som ni kan skapa på några minuter.

Genom att använda sig utav flera sociala kanaler så ökar möjligheterna för att din verksamhet skall besökas av både gamla och nya kunder. Genom att sedan skapa en Facebook-sida kan de drygt 2 miljarder personer som använder Facebook upptäcka ditt företag – tänk på din sida som ett digitalt skyltfönster.

För att annonsörer skall kunna hantera sitt marknadsföringsarbete på en och samma plats och dela åtkomst till resurser med team, partnerbyråer och leverantörer så skapa ett Business Manager konto hos Facebook.

Vad kan man göra med det här verktyget?

• Skapa och hantera flera resurser som en Facebook-sida, ett Instagram-konto, en målgruppslista eller produktkatalog, allt på en plats.
  • Styr användarens åtkomst och behörigheter för alla som jobbar med dina annonskonton, sidor och appar och behåll äganderätten till alla dina resurser.
  • Spåra dina resurser på Facebook och Instagram mer effektivt med enkla översikter och detaljerade vyer över din annonskostnad och dina exponeringar.
  • Se länken efter för mer information hos Facebook. Business Manager

Önskar ni få hjälp hur ni drar fördel utav att göra en SEO-analys som kan öka möjligheterna för era konverteringar genom att styra dina besökare till rätt sidor och som slutligen blir ett köp? Ta gärna kontakt med vår skickliga SEO avdelning för att få mer information vad vi kan erbjuda er verksamhet. Ni kan läsa mer om det på vår hemsida i länken här. Starwebs hemsida

Vad behövs det för att kunna använda Instagramflödet?

Om ni inte redan har ett Instagram- och Facebookskonto så behöver ni skapa det först. Ni behöver dessutom ha ett företagskonto hos Facebook och Instagram Busienss som tillåter er att hantera Instagramflödet. För att kunna slutföra processen så behöver ni även vara adminstratör eller ha redigeringsbehörighet för både Facebook- och Instagramskontot.

Vad behöver jag göra om jag inte har ett Instagram Business konto och Facebook företagskonto?

Följ nedanstående information för hur ni nu går tillväga för att aktivera dessa konton.

Att tänka på är att texter/bilder hos respektive kan skilja något från telefon till telefon, dator till dator osv.

INSTAGRAM

Börja med att logga in på ditt Instagramkonto via appen i din mobil för att kunna ändra ditt privatkonto till ett företagskonto. Har ni redan ett företagskonto för ert Instagramskonton och kopplat på en Facebook-sida så kan ni hoppa över nedanstående punkter och läsa vidare under rubriken FACEBOOK.

Instagram har även egen instruktion hur ni ändrat till professionellt konto här INSTAGRAM BUSINESS!

• Klicka på gubben nere till höger
  • Klicka Meny (tre streck upp till höger)
  • Klicka Inställningar
  • Klicka Konto
  • Klicka Växla till professionellt konto.

mceclip1.png mceclip2.png mceclip4.png

• Klicka Företag
  • Står Välkommen till Instagrams företagsverktyg
  • Klicka på Fortsätt tills ni kommer till Välj kategori.
  • Välj Kategori som passar er verksamhet.
  • Fyll i era kontaktuppgifter.

mceclip5.png mceclip7.png mceclip8.png

• Klicka Anslut inte till Facebook nu.
  • Ni kommer till sista sidan, klicka på Gå till profil.

mceclip9.png mceclip6.png

FACEBOOK

Nu är det dags att skapa en sida i Facebook för denna koppling. Har ni inte företagssida sedan innan så kan ni använda den till ert företag.

OBS! Har du redan en företagssida så ska ni INTE använda er befintliga företagssidan för denna koppling. Ni behöver nu ska skapa en ny sida som ni döper till något passande. Denna sida behöver ni inte använda sedan, hur ni avpublicerar denna sen läser ni om lite längre ner här.

För att skapa en ny syda så klickar ni på + som ligger på höger sida bredvid Messenger enligt bilden nedan. (eller som på bilden ovan ifall ni använda gamla Facebook).

Följ länken här om ni inte hittar sidan. Skapa en sida i Facebook

Ange sidans namn (Företaget) i kolumnen Sidnamn och välj sedan en passande Kategori för er verksamhet och lägg in en beskrivning av ert företag i kolumnen under Kategori. Ni kan även lägga till en profilbild som tex er logotyp men inget som är tvingande i denna process. Klicka sedan på Spara.

När ni skapat klart din företagssida så kan det vara en bra idé att utforska den. Kanske skriva någon text och lägga upp din logga. Helt enkelt börja göra sidan till din, och ge den en personlighet.

Nu har ni förberett era konton för att börja ansluta ert Instagramkonto med Facebook.

Ifall ni inte vill använda er av denna sida på facebook så kan ni avpublicera denna sen när ni är klar med kopplingen mot Instagram. Längre ner finns guiden hur ni gör för att avpublicera. Gör detta när ni är klar och allt funkar innan ni ändrar detta.

Hur ansluter jag mitt Instagramkonto med Facebook?

Under Inställningar i Facebook klickar ni nu på Instagram ikonen som ligger under Allmänt för att ansluta ditt Instagrams konto och klickpa på knappen "Anslut konto".
OBS. Det är endast någon med administratörs eller redigeringsrättigheter som kan ansluta sidan till Instagram.

Ni ombeds sen att logga in på ert Instagram konto via facebook, detta för att koppla ihop båda.

När det är gjort så kommer ni till en sida med rubrik "Kontouppgifter för Instagram". Ni är då klara här.

Skapa Facebook App.

Nästa steg är nu att skapa en App för era konton som tillåter access till dina produkter eller API. För att göra det behöver man konvertera sitt Facebooks konto till ett Utvecklarkonto som är en modul ni kopplar ihop med din företagssida.

Klicka på länken nedan, för att skapa dessa Appar. Klicka på My Apps och välj Create App. Kan stå Get started om ni inte är inloggade eller har ett konto.

https://developers.facebook.com/

Ifall ni inte har ett konto så behöver ni registrera ett konto, klicka på Continue.

Fyll i er kontaktinformation och klicka på Confirm Email.

Välj sedan vilken roll som beskriver dig bäst i företaget och klicka på Complete registration.

Nu kan ni skapa en app genom att klicka på Create App.

Sedan väljer ni Manage Business Integrations och klickar på Continue.

Ni kan då bli ombedda att logga in igen innan nedan bild kommer upp.

Fyll i det namn ni önskar som skall associeras med din App ID samt en e-post adress för kontakt.

Välj sedan "Yourself or your own business" för den primära anledningen för Appen. Följ instruktionerna för att komma vidare och avsluta med att klicka på Create App.

När ovan är klart så kommer ni till sidan Add a product.

Klicka ute till vänster Settings – Basic, se bild nedan.

Fälten här är inget krav för instagram kopplingen. Det viktiga här att ni får App Secret ifylld och ni ser APP ID.

Klicka "Show" och ni ombeds ange ert lösen till Facebook. Borde finnas ett lösen synligt där, annars fyll i ett lösen.

Kopiera både App ID samt App Secret till annan fil då ni kommer behöva det lite längre ner i guiden.

Nästa steg är att skapa en App för Instagram och Facebook.

Klicka på + som finns vid PRODUCTS ute till vänster.

Leta upp Instagram Graph API bild och klicka "Setup".

Klicka återigen + vid PRODUCTS ute till vänster.
Leta upp Facebook bild och klicka "Setup".

Klicka nu på Settings under "Facebook Login" ute till vänster.
Slå på "Force Web Oauth Reauthentication".
Lägg in er butiks länk i "Valid OAuth Redirect URIs" fältet lite längre ner.

Ska se ut som nedan, ni hämtar ert butiksnamn i admins URL och skriver in det där det står [[erbutiksdomännamn]].

OBS: Viktigt att ni lägger till både er egen domän och er starwebserver.se adress, eftersom dessa avgör vilka adresser som får logga in på er facebookapp.

"https://[[erbutiksdomännamn]]/admin/social-settings/validate-facebook-user"

"https://[[erbutik]].starwebserver.se/admin/social-settings/validate-facebook-user"

Klicka sedan på Save Changes.

Var lägger jag in mina integrationsuppgifter för appen Facebook login i Starweb?

Nu är det äntligen dags att logga in i er webbutik för att aktivera Instagramflödet.

Gå in under Inställningar-Sociala funktioner. Klicka på kugghjulet till höger. Här lägger ni till ert Facebook app login uppgifter som ni tidigare har kopierat till annan fil.

Ni hittar även dessa under "Settings">"Basic" i er app på developers.facebook.com.

Klicka sedan på att logga in för att logga in på ert Facebook app konto.

mceclip0.pngNi ombeds välja er facebooksidan ni skapat. Klicka sedan på Spara.
Ni kommer tillbaka till admin och ska nu se ut som bild nedan.

Hur aktiverar jag Instagramflödet i Starweb?

Om ni har gjort allt rätt och lyckats logga in på Instagramkontot och aktiverat kopplingen mellan Facebook och Instagram under Sociala Funktioner så skall ni kunna lägga till Instagramflödet i butiken. Om ni har publicerat något på ert Instagram konto så kan ni nu visa detta i webbutiken.

Vart kan jag lägga till Instagramflöde och hur gör jag i Starweb?

Ni kan lägga till Instagramflödet under Utseende - Tema (t.ex i Sidfoten så kommer det att visas överallt). Dessutom kan ni lägga in det under ett flertal sidor som t.ex Startsidan, Mina sidor och egna skapade sidor. Det är lika enkelt att lägga till Instagramflödet som ni brukar genom att klicka och dra den dit ni önskar lägga den enligt bilden nedan.

Vill man t.ex lägga till flödet i Sidfoten så gör ni som bilden ovan visar. Klicka sedan på Instagram och lägg in de uppgifter som ni önskar. Se exempel i bilden nedan.

Nu är ni klara och era besökare kan följa ert flöde från Instagram!

Avpublicera facebook företagssida

Vet ni med er att ni inte kommer använda facebook företags sidan och inte vill att den ska synas så förklarar vi nedan hur ni avpublicerar denna.

Viktigt att ni inte raderar sidan då kopplingen mot Instagram, som ni skapat ovan, slutar fungerar i detta fall.

Gå till ert facebook konto.
Klicka upp till höger på pilen ner
Klicka på er sida som ni skapat och som har koppling till Instagram.

Klicka Inställningar
Klicka Redigera på raden Sidans status.

Välj Ej publicerad sida
Klicka Spara ändringar

Ni får nu välja anledningar för avpublicering i två steg, väjl det som passar och Spara.

När det är klart så ser ni på raden Sidan status att den är Ej publicerad sida.

Klart.

Starweb installations info

Ni kan välja mellan att

- Själva integrera Facebook/Instagram genom att följa guiden ovan. Pris: 0 kr
- Boka en tid så går vi igenom guiden tillsammans, ring eller mejla oss. Pris: 1500 kr

Vad ingår i avgiften, se nedan.

- Vi ser över befintliga Facebook/Instagram inställningar
- Vi hjälper till med att skapa er Facebook sida (om sådan inte finns)
- Vi skapar en Facebook app och kopplar ihop denna med Instagram samt butiken
- Vi ser till att hela flödet fungerar som det skall

Letar ni efter information om att tagga produkter på instagram så klickar ni på denna länken

----------------

Behöver ni hjälp så kontakta gärna vår support på mejl, chatt eller telefon
040 - 602 09 00 , support@starweb.se , starweb.se