Ingår i :

I alla våra butiker

Nyhet 2024-01-30

Våra feeds är nu cachade och i början är endast era standard-prislista cachade inkl moms.

Standard-prislista är det som kallas huvud-prislistan under inställningar-valuta och prislistor - prislistor samt det språk som är först till vänster under inställningar-språk och länder - Språkval.

Det kommer skapas en ny cache-fil första gången man försöker komma åt en eventuell variation ni har i butiken. Nedan går vi igenom hur ni kan göra med andra feeds som inte har skapats när vi nu gått över till cachade filer.

Exempel
Ni skapar en ny prislista för Norge i er butik och uppdaterar alla produkter med deras norska priser. I det här läget så har inte cache-feeden skapats. Om ni nu exempelvis skulle vilja få in denna data i Facebook behöver ni gå in till Inställningar > Prisagenter och skapa en länk i länkbyggaren. Kopiera därefter länken och lägg in den i Facebook.
Exempel: https://ErButik/products-feed/facebook-catalog?currency=SEK&country=SE&vat=1

När ni lagt in länken i Facebook och Facebook försöker komma åt feed-datan första gången kommer vårt system att börja cacha denna feed. Det innebär med andra ord att Facebook inte kommer kunna hämta något den första gången eftersom feeden skapas. När feeden är klar så kommer det funka utan problem.

För att snabba på så att feeden börjar skapa så kan ni ta den länk ni kopierat (enligt ovan) och klistra in den i en webbläsare. När ni försöker komma åt feeden via webbläsaren kommer systemet börja skapa denna cachade feeden. När ni därefter lägger in länken i Facebook så borde den vara klar och Facebook hämtar data direkt utan bekymmer.

Snabba svar.

Hur snabbt tar det innan min feed blir klar i systemet?
Detta beror helt på hur mycket produktdata som finns i butiken. Generellt tar några tusen produkter ett par minuter.

När uppdateras cachen?
Systemet kommer uppdatera cachen per automatik varje natt. Skulle ni behöver uppdatera denna direkt så hittar ni en knapp för att starta detta manuellt på Prisagent-sidan.

Kommer jag se när feeden är klar i admin?
Ni kan tyvärr inte se detta i admin. Enklast är om ni vet någon produkt som ni har ändrat på och att ni kollar denna i feeden/Facebook innan ni uppdaterar. Vi rekommenderar därefter att ni kollar den igen efter att feeden är uppfaterad. Glöm inte att ni måste vänta på att cachen uppdateras, vilket kan ta några minuter.

Behöver jag göra något själv nu?
Använder ni endast standard-prislistan så behöver ni inte göra något.

Har ni däremot flera olika prislistor eller ni använder feed utan moms så kan ni antingen låta google/facebook försöka synka första gången själv, vilket den kommer misslyckas , för att sedan lyckas andra gången den försöker. Eller så kan ni skynda på enligt ovan beskrivet, lägga in feed länk i webbläsaren.

Vad används dessa prisfiler till?

Används för att koppla till andra system för att visa sina produkter hos den leverantören.

Vilka har vi stöd för?

Var hittar jag länkarna till dessa feeds?

Under INSTÄLLNINGAR-PRISAGENTER

Länkbyggaren

Länkbyggaren är ett verktyg som använda för att korrekt formatera en URL till er produktfeed som ni senare kan ladda upp till era respektive prisagenter. Ingen av dessa kommer sparas som en inställning.

Prisagent: I detta fältet väljer ni vilken prisagent feeden ska vara anpassad för

Valuta: Här väljer du vilken valuta produkt feeden ska visa.

Land:  Här väljer du för vilket land feeden ska vara aktuell

Språk: Här väljer du vilket språk feeden ska vara på.

Visa priser inkl. moms: Sätter parameter ifall feed ska vara inkl/exkl moms.

Feed URL:  Ändras dynamiskt när du ändrar ovan fält. Detta är kombinerade resultatet av ovanfält, redo att skickas in till er prisagent. Läs även stycket med "Bra att känna till" som berör URL och URL'erna i feeden.

Vill du testa din produktfeed så kan du ta URL och klistra in i en webläsare.
Du kan även spara ner feeden i CSV format genom att klistra in URL i en webbläsare > tryck CTRL + S och spara filnamnet och lägg till .csv i  slutet.

När uppdateras feeden om jag ändrat information på en produkt?

Antingen dagen efter eller om ni vill påskynda detta så har ni en knapp på prisagent sidan för att starta om så att cachen sparas om. OBS, detta kan ta lite tid beroende på om ni har många produkter.

Syns mina produktändringar direkt hos min prisagent?

Prisagenter hämtar data ett antal gånger per dag, så detta kan ta lite tid beroende på när information hämtas från prisagenten. Kolla med er agent när/hur ofta det sker.

Bra att känna till

När ni hämtar ut URL'n till er feed så se till att ni är på er riktiga domän och inte på *.starwebserver.se adressen. För feedens URL'er kommer baseras på den domän/adress som ni är på när ni hämtar feeden. På bilden ovan ser ni att *.starwebserver.se används och då kommer även alla URL'er i feeden vara samma. Om ni skulle skicka upp en feed till er prisagent med felaktig adress så kommer de läsa in och även länka vidare till produkterna på den URL som de läser in.

* Gällande Prisjakt

Prisjakt har ändrat i deras feed och nya Prisjaktskunder kan inte använda Starwebs befintliga feed, enligt ovan. Detta är något Starweb kommer åtgärda inom det närmaste framtiden.

Lösning tillsvidare är att skapa Prisjakt "Business center-konto" och lägga in sin Google Shopping-feed(enligt ovan) så ska det fungera att få in data in till Prisjakt.

* Gällande Miinto

Innan denna kan börja generea feeds så måste inställningar göras på sidan "erbutik/admin/miinto". Ni hittar även länken till dessa inställningar på sidan prisagenter och Miinto sektionen.

Här kan ni läsa mer om Business center.

Här kan ni registrera er.