I denna artikel går vi igenom Wasa Kredit och vad som är bra att tänka på i samband med aktivering av detta betalsätt.

Beroende på din butiksstorlek kanske nedan information inte är relevant för dig. Här kan du läsa vad som ingår i de olika butiksstorlekarna.
Om du är osäker på vilken butiksstorlek du har, kontakta vår support.

Observera att Wasa kredit endast fungerar i Sverige, med svenska som språk och SEK som valuta. Om butiken skulle vara inställd på något annat språk än svenska kommer Wasa fortfarande vara synligt i butiken men all text i checkouten kommer att vara på svenska. Har butiken inställning annat än land Sverige eller valuta SEK då kommer Wasa kredit inte visas i kassan. 

Denna artikel täcker följande ämnen:
1. Kom igång med Wasa kredit
2. Orderstatus och kreditkontroll
3. Bra att veta i samband med Wasa Kredit

Kom igång med Wasa kredit

För att komma igång med Wasa Kredit behöver ni kontakta Wasa för att erhålla KlientID samt API-nyckel för ert konto. Återkom till Starwebs support med dessa uppgifter så hjälper vi er sedan att lägga till detta i er butik. Läs mer om Wasa kredit här.

Wasa Kredit erbjuder både faktura och leasing, dessa kommer visas som två separata betalsätt i admin. Integrationsuppgifterna är dock samma för båda varianter.

 

Orderstatus och kreditkontroll

Orderstatus hanteras från Starweb efter att order är skapad. Ordern kommer först att reflekteras som avbruten då vårt system gör en koll på om ordern är godkänd från Wasa eller inte i form av en kreditkontroll. Detta bör ta några sekunder men kan vid avvikelser dröja längre än så. Oavsett bör kunden få en orderbekräftelse så länge allt stämmer med ordern.

Är det så att en manuell kreditkontroll behövs utföras av Wasa får kunden information om att ordern inte är klar. Ordern kommer i detta fall reflekteras som avbruten tills att den får en annan status i Wasa. Blir ordern sedan godkänd får kunden mail om detta. Blir ordern istället nekad kvarstår den som en avbruten order.

När ordern är Mottagen i Starwebs admin så kommer den att reflekteras som Ready to ship i Wasa. När den sedan är satt till Behandlad i Starwebs admin kommer den att visas som Shipped i Wasas system.       

Just nu måste annullering av order ske manuellt i båda systemen. Detta är något vi kommer se över och förbättra framöver.

Under fältet Betalningsreferens inne på ordern kan du se om ordern har synkats till Wasa kredit (Se markerat i bild nedan). Denna referens är endast tillgänglig i Starweb och är ett system ID som kommer från Wasa Kredit. Det går dock inte att söka efter denna referens i Wasas system.


Bra att veta i samband med Wasa Kredit 


Rabattkoder med Wasa Kredit

Rabattkoder kommer inte att fungera i samband Wasa Kredit. Därmed kommer fältet för rabattkoden i kassan inte att vara synligt när Wasa Kredit (faktura eller leasing) är aktivt i kassan. 

 

Kassan med Wasa Kredit

I kassan visar Wasa kredit endast summan exklusive moms. Detta är inget vi på Starweb kan påverka. 

 

 

Månadskostnad widget Wasa Kredit Leasing

För betalsätt Leasing så finns det inställning som aktiverar Wasa widget och denna visar månadskostnaden på produktsidan. För att aktivera detta går du till Inställningar -> Betalsätt och slår igång alternativet för "Visa Wasa Kredit månadskostnad widget" längst nere under betalsättet för Wasa Kredit Leasing. Som standard så är denna AV.


Nedan kan du ta del av ett exempel på hur denna widget ser ut i butiken. Kostnaden baseras på produktens kostnad. 

Screenshot 2023-09-28 at 13.43.28.png

 

----------------

Behöver du hjälp så kontakta gärna vår support
Mejl: support@starweb.se Telefon: 040 - 602 09 00

Var denna artikel till hjälp?
0 av 0 tyckte detta var till hjälp

Kommentarer

0 kommentarer

Artikeln är stängd för kommentarer.